top of page

Maison Brunon

BED & BREAKFAST

Welkom bij Maison Brunon

Geniet van een verblijf in dit historische pand in het hartje van Brugge

ABOUT

In de Riddersstraat, rechtover de Sint-Walburgakerk, bevindt zich het herenhuis Maison Brunon. Maison Brunon verwijst naar Jean-Brunon Rudd die stadsarchitect was in Brugge van 1830 tot 1870 en in dit herenhuis woonde.

 

Vanuit deze rustig gelegen locatie heeft u de ideale uitvalsbasis naar alle  bezienswaardigheden, musea, winkelcentra, restaurants  en andere ontspanningsmogelijkheden.

Recent hebben we het pand volledig  gerenoveerd met respect voor de vele authentieke elementen die het gebouw decennialang voor de buitenwereld verborgen hield.

ROOMS

ONZE KAMERS

Maison Brunon heeft drie prachtig ingerichte kamers met een eigen karakter en charme.

De gastenkamers  zijn vernoemd naar  een ontwerp van Jean-Brunon Rudd.

De Pauwe (2 -4 personen)

De Goude Weerelt (2 personen)

Meer info...

De Ramont (2 personen)

OUR SERVICES

ONZE DIENSTEN

Een historisch gebouw in Brugge

 

Onze B&B is ondergebracht in een historisch pand in het centrum van Brugge op de tweede en derde verdieping.

Een (h)eerlijk ontbijt

 

Wij serveren een rijkelijk en gevarieerd ontbijt met verse streekproducten. Het ontbijt wordt geserveerd van 8 tot 10 uur in de ontbijtruimte op het gelijkvloers of in onze sfeervolle stadstuin.

sauna.png

Wellness

 

Relax in onze infrarood sauna na een dagje stappen. De sauna bevindt zich op de tweede verdieping en is gratis voor al onze gasten.

JEAN-BRUNON RUDD WANDELROUTE

Jean-Brunon Rudd speelde een belangrijke rol als stadsarchitect in de ontwikkeling van de stad Brugge. Tijdens deze stadswandeling  nemen we u mee langs zijn belangrijkste verwezenlijkingen en ontdek je Brugge door de ogen van de 19de eeuwse stadsarchitect. 

 

De totale wandeling is ongeveer 5km lang en brengt u langs 13 locaties in het historische Brugge.

GALLERY

FOTOGALERIJ

IMG_8136.jpeg

GAST REVIEW

Maison Brunon is een prachtig gerenoveerde, charmante B&B, gelegen in het historisch centrum van Brugge. Temidden van verschillende bezienswaardigheden en toch kan je de drukte van de stad achter je laten wanneer je de deur dichtslaat. Je komt volledig tot rust in je eigen kamer of de tuin.

Riddersstraat 6, 8000 Brugge, Belgium

Contact
bottom of page